Hver familie har sine egne traditioner. Vi byder dig velkommen til glerups danske traditioner, og vi håber, at vi kan bidrage til en hyggelig jul med varme fødder, kærlighed og nærvær.

Nanny's opskrift på æbleskiver

Æbleskiver smager bare bedre, når de er lavet hjemme. I 1700-tallet var æbleskiver en tynd skive æble, dyppet i dej og stegt i smør på panden – i dag er det sjældent med æbler i æbleskiverne.

Prøv Nannys opskrift på æbleskiver for en autentisk oplevelse!

Nanny's æbleskiver

Ingredienser

0,50 vaniljestang
320 g hvedemel
2 tsk sukker
1,50 tsk stødt kardemomme
0,50 tsk bagepulver
0,50 tsk salt
1 øko citron, fintrevet skal
3 æg
4,50 dl mælk
30 g smør, smeltet
2 spsk smør, til stegning


Fremgangsmåde

Min opskrift på æbleskiver er til 6 personer og tager ca.
halvanden time at lave inklusiv forberedelse.

Bland mel, mælk, æggeblommer, lidt sukker, salt,
citronskal, kardemomme sammen i en skål.

Pisk æggehvider stiv i en anden skål og rør det forsigtigt
sammen med dejmassen.

Æbleskivepanden varmes og hullerne rigeligt forsynet med
smør.

Dejen hældes bedst af en kande og hullerne i
æbleskivejernet fyldes halvt med dej.

Når æbleskiverne er bagt på den ene side, kan man helt
traditionelvis tilføje æblegrød eller en æbleskive ovenpå. Dog foretrækker vi at servere frugten ved siden, da æbleskiverne hæver bedre på den måde.

De må serveres så varme som muligt og bestrøs med flormelis eller sukker.

Velbekomme!